perjantai 27. toukokuuta 2016

Huhtikuu tarjosi rarejaJos oli maaliskuu melko hiljainen harvinaisuuksien suhteen oli huhtikuussa sitten jo jotain nähtävää. Jo heti kuun alussa piti vielä kerran suunnistaa Tampereen suuntaan. Maaliskuun hylsyilyt painoi niskassa kovin ja siksi idänturturikyyhky piti koittaa saada kk-pinnaksi sitten huhtikuulle. Nyt olin aamulla riittävän aikaisin paikalla ja onnistuin näkemään kauniin kyyhkylinnun. Lintu ruokaili rauhallisesti kaverinsa koiras sinisorsan kanssa. Ruokailun jälkeen pyrähdys oksalle sukimaan.. Mukava havis.

Idänturturikyyhky Streptopelia orientalis ssp meena Tampere


Myöskin kuun alussa lähdettiin Mikan kanssa etsimään tuttuja lajeja kk-pinnoiksi ja suntana oli yllättäen Helsingin Fastholma. Vapäti oli edelleen paikalla. Tämä saattoi olla hyvinkin viimeinen sessio kuvata tätä lintua..

Valkopäätiainen Helsinki Fastholma

Samalla kertaa kävimme katsomassa Kirkkonummella ollutta mustaleppälintua. Koiraslintu on aina komea näky. 


Mustaleppälintu "muleli" koiras Kirkkonummi Masala

Mustaleppälintu nuori koiras Helsinki KivikkoVälillä retkeilin omallakin alueellamme. Asemansuolla pyrstötiaiset rakensivat pesäänsä kovaa vauhtia

Pyrstötiaispariskunta rakentamassa pesää Karkkilassa

Kuun loppupuolella tuli vielä helsingistä mukava ylläri kun Viikistä löytyi laulava tulipäähippiäinen. En päässyt bongaaman lintua löytöpäivänä , mutta onneksi lintu oli paikalla vielä seuraavanakin päivänä. Hankala kuvattava korkeassa kuusikossa.. 


Koiras tulipäähippiäinen Regulus ignicapilla Helsinki VKL Hakalanniemi
Huhtikuulta täytyy päivittää vielä jotain muutakin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti