tiistai 3. kesäkuuta 2014

Arktika vol. 4


To 22.5. oli normaali herätys aamulla. Aurinko paistoi , mutta nyt tuuli oli navakkaa lounaan puolelta. Muutto oli todella voimakasta. Hanhia meni tuhansia tai kymmeniätuhansia, mutta emme niitä juuri laskeskelleet. Keskityimme kuikkalintujen ja kihujen laskemiseen. Aamupäivän kuikkamäärä ylitti 4200 rajan ja kihujakin laskimme yli 20 joista kaksi oli leveäpyrstökihuja. Todella nautittavaa katsottavaa! laitan tähän pari kuvaa muutolta:


Merikihuja muutti mukavat 20
Sepelhanhimuutto käynnistyi jo ihan mukavasti


Loppu iltana emme suuria löytöjä enää tehneet vaan saunan ja grillijuhlien jälkeen unten maille..

Pe 23.5. oli taas urinkoinen , mutta tuuli oli aivan tyyni. Muutto oli myös siksi aivan seis. Päätimme ottaa pienet aamupäiväunet ja lähteä sitten paikallisille. Suuntasimme tietenkin elokalliolle jasta saimmekin pikkukiljukotkan. Ei vain taaskaan kuvausetäisyydellä. Muutama petokuva tähän:Mehiläishaukka nuori yksilö


Mehiläishaukkoja muutti useita joka päivä. tässä hieman eri värisiä.
kuvassa vanha koiras.Nuolihaukkoja oli jonkin verran sudenkorentoja pyydystelemässä.


Illalla taas saunaan , grillaamaan ja nukkumaan...

La 24.5. oli rauhallinen päivä kaikin puolin. Koko meidän muu perhe oli saapunut eilen illalla mökille ja siksi vietimme paljon aikaa mökillämme , myös lasten kanssa.


Harmaalokki tuli hakemaan ruokaa ilta-auringon paisteessa 

Su 25.5. oli kotiinlähtöpäivä. Kävimme Mikan kanssa kuitenkin bongaamaassa vielä Lappeenrannan Konnunsuolla lauleskelleet caligatat. Tässä:


Pikkukultarinta oli innokas laulamaan.

Sieltä sitten mökille siivoamaan ja kotimatkalle. Ensi vuonna mahdollisesti taas uudestaan. Tämä oli 26. kerta peräkkäin Arktikaa Virolahdella. Yhtään vuotta ei ole veilä jäänyt väliin. Toivottavasti ei myöskään jää.

Mors!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti