tiistai 29. huhtikuuta 2014

Bongailun riemua


Viikonloppuna tuli taas pidettyä kunnon lintupäivä. Kello soi 3:45 ja matkaan päästiin Mikan kanssa 4:30.
Ensimmäinen kohde oli Espoon laajalahti, Maarin torni josta haimme onnistuneesti lampiviklon. Tornilta tuli myös muutama muukin mukava havainto: valkoselkätikka , pikkukuovi, luhtahuitti ja nuolihaukka sekä jokunen kuva.Paikalla oli pajusirkkuja
Taivaanvuohet soidinteli.

Laajikselta matkamme jatkui Vanhankaupunginlahdelle. Sieltä lammassaaresta hakemaan sitruunavästäräkkiä. Se ei onnistunut , mutta kirjosieppo oli tullut tornin viereen. Sieltä kävelimme Pornaistenniemen puolelle piilokojulle , missä sittis meille esittäytyi. kuvaa en siitä kuitenkaan saanut.
Paikalla lenteli myös pikkulokki


Piilokojun pitkoksilla kuulimme vielä pussitiaisen ääntä. Se sai jo molemmille hymyn huulille. Kivoja vuodenpinnoja. Matkamme jatkui kohti Vuosaaren täyttömäkeä, minne ajateltiin mennä staijille. Kävellessämme rinnettä ylös tuli viesti Kirkkonummella nähdystä harjalinnusta. Sinne siis. Eipä löytynyt , eikä oikeastaan mitään muutakaan ihmeellistä. Taas kännykkä pirahti. Laajalahdella pikkutiira. Taas mentiin. Lintu oli paikalla. Samoin sitruunavästäräkki ja kaulushaikara.
Pikkutiira lenteli kovin kaukana, mutta tunnistaa lajin

Sieltä sitten kotiin ja lehtikirjoitusta kirjoittelemaan. Kotona vielä kuva ruokintamme punatulkusta.Punatulkku koiras.

Että sellainen lintupäivä. Kuvia kertyi taas vajaa 400 , jotka sain vasta eilen illalla käytyä läpi. Kohta onkin vappulomat ja viikonloppuna tornientaisto. Heips.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti