sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Talvisia lintuja etsimässä.


Tänään halusin katsoa Tiirasta minne sitä suunnistaisi. Tiiraan oli merkitty viime päiviltä muutamia mukavia pikkuharvinaisuuksia, joten niiden kimppuun. Aamulla starttasimme klo 7 Mikan ja Kaapon kanssa suuntana  Salo, mistä Knaapin Jorma oli löytänyt kaksi tunturikiurua. Matkan varrella ennen Koisjärven diskoa ajattelimme käydä kuuntelemassa, jos vaikka huuhkaja olisi välimyllyllä äänessä. Siellä se edelleen huhuili. Mukava aloitus päivälle. Vuoden pinna napsahti molemmille. Siitä sitten etsimään tunturikiuruja. Pian ne sitten löytyikin ja ei kun kuvaamaan. Aikaisen aamun, valon vähyyden ja kiurujen pakoetäisyyden takia en mitään kelvollista niistä saanut. Dokumenttikuva kuitenkin.


Tunturikiuru ( Eremophila alpestris) lyhennetyllä pyrstöllä

Lähettyvillä naputteli käpytikka


Myös keltasirkkuparvi lenteli sänkipellolla


Salosta suuntasimme takaisin Tringan alueelle Inkooseen , mistä yritimme etsiä kiurua , mutta emme sitä löytäneet. Seuraavaksi etsimään pikku-uikkua. Se löytyi heti kun saavuimme paikalle Raaseporin Hurskursnäsin sillalle. Ei muuta kuin lähemmäksi kuvaamaan sitä, mutta lintu teki katoamistempun , eikä sitä enää löytynyt uudelleen. Mihin lie hävisi??? Samaisella paikalla oli nuori kyhmyjoutsen
Kyhmyjoutsen (Cygnus olor) 2- kv

Pikku-uikku paikalta siirryimme etsimään timaleita Siuntion Störsviikkiin. Hetken odottelun jälkeen kuulimme ainakin kahden eri yksilön ääntelyä. Lintuja emme kuitenkaan nähneet , joten en myöskään kuvapinnaa siitä saanut. Lopuksi ajelimme katsomaan jänkäkurppia , joista Mika sai talvipinnan.


Jänkäkurppa

Sitten kotia kohti. Täysi työpäivä tästäkin vain tuli.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti