perjantai 29. marraskuuta 2013

Utön saarella eka päivä


Eilen matkustettiin Teivosen Mikan kanssa saareen taas koko valoisa aika. Merenkäynti oli melko voimakasta, meinasi huono olo tulla jo ennen Jurmoa, mutta onneksi olo tasaantui kun tuli kannelle katsomaan merta. Knivskärin reunamerkillä oli muuttohaukka tuulensuojassa. Siitä sain vain dokumenttikuvan. Illalla saavuimme saareen ja saimme Järvisen Jarmolta kyydityksen tavaroillemme Hannan upseerikeholle, jossa yövymme seuraavat kolme yötä.

Pe aamu oli kaunis aurinkoinen, mutta melko kovatuulinen. Tuuli onneksi laantui päivän aikana lähes tyyneksi. Aamustaijilla näimme jokusen riskilän ja kaksi merisirriä. Saarikierroksella ei ollut mitään erikoista, mutta jokusen kuvan sentään sain. Kuvaamisessa on melkoisia ongelmia, kun en saa kameralla teräviä kuvia. En tiedä mistä se johtuu, mutta saattaa olla että joudun käyttämään laitteeni kalibroitavana. No tässä joitakin suttuja:Peukaloisia oli saarella vielä paljon. Me löysimme 11 lintua.


toinen rätisi meille.


Viherpeippoja oli mukavasti, ehkä n. 200 kiertelevää.


Punarintoja löysimme ainakin kolme. Tämä voimisteli koulun keinun päällä.


Peippojakin oli mukavasti ruokailemassa ruokinnoilla.
Illalla otimme makoisat löylyt Fyrmästarsin saunassa.
Homenna on päivä uusi, kylläkin luvattu hieman huonompaa keliä, mutta katsotaan jos silti saisin jotain aikaiseksi... moorooo 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti