tiistai 19. heinäkuuta 2016

Hornøyan lintusaari



Ti 5.7. klo 9 oli lähtö Hornøyan saarelle Vardøn satamasta. Matka ei mielestäni ollut halpa sillä 40 euroa/hlö 10 min venematkasta/suunta oli melko kallis. No eipä sitä olla tänne asti tultu säästelemään, vaan matkaan lähdettiin koko porukka. 

Sää ei taaskaan ollut meidän puolella, sillä koko päivän oli sankka sumu ja näkyvyys oli max 300m. Käytännössä merelle ei näkynyt ollenkaan. Merellähän olisi voinut lennellä vaikka mitä.. Onneksi sumu ei kuitenkaan haitannut kuvaamista. Ja kuvattavaa todellakin riitti. 

Lajeja ei saarelta löytynyt montaa, mutta yksilömäärät on huikeita. Tuhansittain etelänkiisloja, pikkukajavia ja lunneja. Sadoittain karimetsoja ja ruokkeja sekä kymmenittäin pohjankiisloja. Pikkulintulajisto ei myöskään ole kovin moniopuolinen. Lapinkirvisiä, luotokirvisiä, kivitaskuja, tundraurpiaisia ja vuorihemppoja. Kävimme kääntymässä ylhäällä saaren huipulla missä sijaitsee majakka, mutta kaikki kuvattavat linnut on heti polun alkupäässä ja alkurinteessä. Pikkulinnut viihtyvät enemmän saaren keskellä olevalla niityllä. Tässä parhaat palat tuhansista kuvista joita tuli otettua.

Aloitan Lunnista joka oli itselleni odotetuin kuvauskohde:













Seuraavana karimetso:






Sitten etelänkiisla:







ja vertailuksi pohjankiisla:



Vielä ruokki:





Saaren pikkulinnuista tuli kuvattua luotokirvinen ja vuorihemppo:








Lopuksi vielä äänekkäin, eli pikkukajava:






Saari on kyllä melkoinen kokemus lintuharrastajalle. Aikaa kannatta varata saarella oloon vähintään 2h, me olimme sarella 6h ja se riitti hyvin. Suuta ei kannata pitää avoinna, sillä ulostetta on paljon ilmassa ;) . Myös haju on voimakas ja meteli korvia huumaava. Vaatteet menevät pesuun saarella käymisen jälkeen joten sinne ei kannata laittaa parasta päälle..

Mitään mukavuuksia ei saarella myöskään ole ulkohuussia lukuunottamatta. Huussipinnoille hyvä paikka!

Takaisin vardøssä oltiin ennen neljää iltapäivällä. Suomeen päin lähdimme ajamaan saman tien ja illalla olimmekin jo Suomessa. Seuraava kohteemme oli Karigasniemen Biesjeaggi eli piesjänkä. Sieltä vielä viimeinen blogipäivitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti